Instagram

Instagram
När vi skulla skatta #queenamidalaavgothem's kupa i lådan över bitömmaren (bitömmare är en låda med gångar ner till nästa låda i hörnen som smalnar av neråt så bina har svårt att hitta upp igen, det gör att det inte blir alls lika många bin att skaka av när vi ska ta av lådan) var det ovanligt lite honung i ramarna. Vi tyckte det var konstigt men bestämde oss för att ta den ändå. Sagt och gjort, Peter borstade av de få bin som var kvar och jag ställde ner ramarna i den tomma lådan. Han lyfter sista ramen och stelnar till; där går drottningen #queenlatifah herself! Trots spärrgallret (ni kan se ovanför den understa lådan som är stort nog att släppa genom arbetsbin men inte drottningen och drönare) har hon tagit sig upp i den översta lådan och naturligtvis lagt fullt med ägg där vi ska slunga… ?Troligen har våra bin tyckt att det är dags att svärma och bantat ner henne och sedan har hon traskat upp i översta lådan. Detta är andra gången denna säsongen de gjort detta så vi fick helt enkelt skatta de tre ramarna som hade honung i sig och göra en avläggare så hon får börja om.En vecka senare räknar vi till 20 viseceller i kupan, snart kryper en drottning ut och går runt och sticker ihjäl de andra drottningarna. Förhoppningsvis. Om inte kupan tycker de är så starka att de föder upp två drottningar och delar på kupan en gång till. Då blir det stökigt när den ena svärmar och vi har trädgården full av bin igen…. Den dagen, den sorgen. Nu slungar vi!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *